A stressz leküzdése (6)
szeptember 17. csütörtök

„Nagyon korán, amikor még sötét volt, felkelt, és félrevonult egy lakatlan helyre, és ott imádkozott.” (Márk 1:35)

Tedd napi szokásoddá az imádkozást!

Az imádság nagyszerű stresszoldó. Jézus a napját imádsággal kezdte. Gyakran napközben is megállt imádkozni, és minden napját imával zárta. Nos, ha Jézus, aki annyira elfoglalt volt, időt szánt az imádságra, mennyivel nagyobb szükséged van erre neked!

Az Istennel kettesben töltött idő olyan, mint a nyomáscsökkentő kamra az élet stresszhelyzetei után. Imádságban beszélgetünk Istennel, elmondjuk, mi jár a fejünkben, és engedjük, hogy szóljon hozzánk, miközben a Bibliát olvassuk. Aztán megnézzük a teendőink listáját, felülvizsgáljuk a fontossági sorrendünket, és várunk az ő utasításaira. Ha így élnénk, a gyógyszeripar csődbe jutna, mert a forgalomban lévő nyugtatók töredékére sem lenne szükség.

Sok problémánk abból adódik, hogy nem tudunk nyugton ülni. Képtelenek vagyunk csendben lenni. Isten azt mondja: „Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!” (Zsoltárok 46:11). Egyik oka annak, hogy nem ismerjük Istent közelebbről az, hogy nem tudunk elcsendesedni. Túl elfoglaltak vagyunk ahhoz, hogy csendben legyünk és csak gondolkodjunk.

Egy anekdota szerint a légierő egy pilótája a második világháború idején a Csendes-óceán fölött repült. Amikor rádión beszólt az irányítótoronyba, a repülésirányító kérte, hogy adja meg a helyzetét. A pilóta így válaszolt: „Nem tudom, hol vagyok – de rekordidő alatt ideértem!”

Sokan vagyunk ilyenek, végigrohanunk az életen anélkül, hogy tudnánk, hová tartunk. Reggeleinket imádsággal kell kezdenünk, ahogy Jézus tette, és meg kell állnunk nap közben is, hogy imádkozzunk, és így újra feltöltsük lelki akkumulátorainkat.

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2020. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.