A folyamat elengedhetetlen része
november 27. péntek

„Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod.” (Zsoltárok 32:8)

Miért vagyunk még mindig itt? Amikor Jézus megváltott, miért nem vitt egyszerűen a mennybe, hogy vele legyünk? Mert nem csupán a végcél érdekli, el akarja végezni munkáját bennünk és általunk út közben.

Türelmetlenek vagyunk, amikor Isten életünkre vonatkozó akaratának megvalósulását várjuk. Már ott akarunk lenni! Pedig általában jó sok idő eltelik életünkben Isten elhívása és akaratának teljes megvalósulása között. Amíg ezt nem fogadjuk el, nem állunk készen arra, hogy bármerre is elinduljunk! Meg kell értenünk, hogy maga az utazás fontos folyamat. Istennek számít, hogy mivé válunk, miközben utunkat járjuk. Felkészülésünk nélkülözhetetlen része, hogy őt engedelmesen követjük az ismeretlenen, a próbákon és nehézségeken át.

Isten az utat használja, hogy hitre tanítson, formálja a jellemedet, és felkészítsen a rád váró nagyobb kihívásokra. Sőt, ha most Isten akaratát keresed, akkor részben már annak megvalósulását munkálod. Isten azt mondta: „Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod.”

Ne hidd, hogy nem haladtál semmit azért, mert nem tudsz mindent, amit tudni szeretnél. Valami most is történik. Hited növekszik, türelmed fejlődik, kétségeiddel szembenézel és legyőzöd azokat, Istennel való kapcsolatod elmélyül. Ő mindig felkészít arra, amit a jövőnkben tervez. Igen, a küszködés kényelmetlen – de a folyamat elengedhetetlen része.

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2020. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.