ÚJ!
Hozzád illő emberek

Tanuld meg a stratégiai gondolkodást! (3)
május 5. szerda

„Áldom az Urat, mert tanácsot ad nekem” (Zsoltárok 16:7)

Ha egy súlyosan föléd tornyosuló problémával szembesülsz, oszd fel kisebb, könnyebben kezelhető részekre, hogy hatékonyabban tudj mindegyikre koncentrálni! Ne próbálj az egésszel egyszerre zsonglőrködni fejben; írd le, hogy tisztább képet kapj! Lehet, hogy az egyik ilyen kis rész a kulcs, mely megnyitja az utat. Ha még mindig nem találsz megoldást, vidd a helyzetet imádságban Isten elé!

A zsoltáros ezt írta: „az Úr javamra dönti el ügyemet” (Zsoltárok 138:8).

Ha valami aggaszt, az Istent is foglalkoztatja, hiszen szeret téged. Imádkozz így: „Uram, neked adom ezt a problémát, és én nyugodtan alszom.” Ha ezt teszed, megtörténhet, hogy felébredve csodálatosan egyszerű megoldást találsz a problémára, ami előző este annyira elborított. A zsoltáros ezt mondta: „Áldom az Urat, mert tanácsot ad nekem, még éjszaka is figyelmeztet bensőm” (Zsoltárok 16:7).

Isten tudja, amit te nem tudsz, és az imádság hozzáférést biztosít az ő tudásához. Öt kenyér és két hal egy kisfiú kezében nem elég ötezer ember számára. De amikor Krisztus a kezébe tette, megsokasodott úgy, hogy a maradék is tizenkét kosárnyi lett.

A stratégiai gondolkodás akkor működik legjobban, ha Isten az alapja a stratégiádnak, ha az ő Igéjére állsz rá, és az ő ígéretére hivatkozol: „Kiálts hozzám, és én válaszolok, hatalmas és rejtett dolgokat jelentek ki neked, melyekről még nem tudsz!” (Jeremiás 33:3). Isten el fogja végezni a dolgot általad, ha nem felejted el, hogy nélküle nem tudnád megtenni.

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.