Tanuljunk Mózestől! (4)
október 27. szerda

„Hit által (…) kitartott, mint aki látja a láthatatlant.” (Zsidók 11:27 ÚF)

 

Negyedszer: ki kell tartanod, amikor az élet nehézre fordul!

Mózes életét összefoglalhatnánk egyetlen szóval: „Kitartott.”

Az élet velejárója, hogy nincs nyereség fájdalom nélkül, nincs előrejutás nehézségek nélkül, és nincs fejlődés problémák nélkül. Mózes megértette, hogy nehézségek mindenki életében jelentkeznek, és tudta, hogyan kell helyesen reagálni azokra és továbblépni. Ezt nekünk is meg kell tanulnunk! Krisztus követőiként nem szabad hagynunk, hogy a problémák bármikor is legyőzzenek minket; inkább engedjük, hogy közelebb vigyenek Istenhez! Ne hagyjuk, hogy a problémák padlóra küldjenek – kivéve, ha térdre esünk imádkozni!

Isten azért enged meg bizonyos helyzeteket, hogy növekedni segítsen. Kitartás nélkül pedig nem jutunk messzire. Figyeld meg a következő szavakat: „Hit által (…) kitartott.” Miben hitt? Kiben hitt? Istenben! Itt nem a „segíts magadon” hozzáállás megfeszített erejű küzdelméről van szó, ami csupán testi erőre támaszkodik. Nem, itt arról van szó, hogy amikor Isten munkára hív, arra fel is készít és felhatalmaz. Előtted megy, és megad mindent, amire szükséged van a feladat elvégzéséhez.

Ha igent mondasz életedre vonatkozó tervére, bátran támaszkodhatsz erre az ígéretre: „Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott” (Róma 8:28). Tehát: a) tudd, hogy ki vagy; b) vállalj felelősséget az életedért; c) állíts fel fontossági sorrendet; és d) tarts ki, amikor az élet nehézre fordul!

Ha ezt a négy bibliai igazságot követed, olyan életed lesz, melyen valóban Isten áldása van.

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.