Hogyan kell harcolni – és győzni
szeptember 26. vasárnap

„Harcold meg a hit nemes harcát, ragadd meg az örök életet, amelyre elhívattál” (1Timóteus 6:12)

Íme, hat bevált bibliai stratégia az ellenség támadásának legyőzésére.

1) Harcos gondolkodás.

„Harcold meg a hit nemes harcát (…) amelyre elhívattál!” Tervezz és kalkulálj úgy, mint egy csatára készülő tábornok; tanulmányozd ellenséged, az ördög harcmodorát, hogy megtudd, hogyan győzheted le!

2) Imaharc.

Az Ige azt írja, hogy „bizalommal” közeledjünk Isten trónjához (ld. Zsidók 4:16). Ez azt jelenti, hogy bátran kérhetünk Istentől! Nem kell szégyenlősködnöd. Ő a te „Abbád”, ami azt jelenti, hogy „Apu”, te pedig az ő megváltott gyermeke vagy, ezért fordulj hozzá bizalommal és kérd, amire szükséged van!

3) Bátor beszéd.

Péter apostol ezt írja: „ha valaki prédikál, úgy mondja szavait, mint Isten igéit, ha valaki szolgál, úgy szolgáljon, mint aki azt Istentől kapott erővel végzi” (1Péter 4:11). Használj határozott, tekintélyt parancsoló hangnemet, amikor ellentmondasz a gonosz erőinek! „Erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében” (Efezus 6:10).

4) Nagylelkű adakozás.

Amilyen szinten adsz, olyan szinten fogsz kapni. „Van, aki bőven osztogat, mégis gyarapszik, más meg szűken méri a járandóságot, mégis ínségbe jut. Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.” (Példabeszédek 11:24–25). Egyetlen adomány sem túl kicsi, és egyik sem túl nagy.

5) Kemény munka.

A Biblia azt mondja, hogy bármibe is fogunk bele, azt tegyük teljes szívvel (ld. Prédikátor 9:10). Ne úgy állj a feladatodhoz, hogy rettegsz tőle és szeretnél elmenekülni! Engedd, hogy a Szentlélek buzdítson, és végezd el a munkát (ld. 2Timóteus 1:6)!

6) Feltétel nélküli szeretet.

Krisztus követőjeként arra kell törekedned, hogy úgy szeress másokat, ahogyan ő szereti őket: áldozatos és feltétel nélküli szeretettel.

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.