Válaszok a nagy kérdésekre (2)
június 22. szerda

„Vagy megveted jóságának, elnézésének és türelmének gazdagságát, és nem veszed tudomásul, hogy téged Isten jósága megtérésre ösztönöz?” (Róma 2:4)

Az egyház tele van képmutatókkal, nem?

A képmutató, a görög eredetiben hüpokritész szó alapjelentése: „színész”, aki a szerepének megfelelő álarcot viseli. A képmutatás pedig az, ha az egyén olyan hitvallást, érzést vagy erényt színlel, amely valójában nem sajátja. Jézus Krisztus igaz egyháza igazi hívőkből áll; a képmutatók azok a színlelők, akik ott ülnek a padokban Isten népe között. Még Jézus tizenkét tanítványa között is volt egy: Júdás.

Nézzünk szembe vele őszintén: valóban elhagyták emberek az egyházat a képmutatás miatt. Az egyházban több színész van, mint Hollywoodban. A képmutatás burjánzik a modern egyházban – de azért vigyázz az ítélkezéssel! A keresztyének nem tökéletesek, csak bocsánatot nyertek. Mielőtt ítélkeznél azok felett, akik hibáznak és gyengeségekkel küzdenek, olvasd el a következőket: „Ezért nincs mentséged, te ítélkező ember, mert amiben mást megítélsz, abban önmagadat ítéled el, hiszen ugyanazokat teszed, miközben ítélkezel. Azt pedig tudjuk, hogy Isten ítélete igazságosan sújtja azokat, akik ilyeneket tesznek. Azt gondolod, te ember, aki ítélkezel azok felett, akik ilyeneket tesznek, holott magad is ugyanazokat cselekszed, hogy te megmenekülhetsz az Isten ítéletétől? Vagy megveted jóságának, elnézésének és türelmének gazdagságát, és nem veszed tudomásul, hogy téged Isten jósága megtérésre ösztönöz?” (Róma 2:1–4).

Ne foglalkozz az egyházban lévő képmutatókkal, Isten majd kiválogatja őket, mint a konkolyt a búza közül (ld. Máté 13:30)!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2022. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.