Építs másokat! (1)
augusztus 6. szombat

„Csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre” (Efezus 4:29)

Pál apostol írja: „Semmiféle bomlasztó beszéd ne hagyja el a szátokat, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják” (Efezus 4:29). Eugene Peterson így fogalmaz: „Csak azt mondd ki, ami segít, minden szó ajándék!” Gondolj azokra az emberekre, akikkel legszívesebben töltesz időt. Hogyan jellemeznéd őket? Zsémbes? Keserű? Negatív? Persze, hogy nem! Ők ünneplők, nem panaszkodók. Szenvedélyesen szeretik az életet. Ma figyeld meg, hogy mindenki, akivel találkozol, a veled való találkozástól
1) vagy jobban lesz;
2) vagy rosszabbul;
3) vagy egyáltalán nem hat rá. Úgy tudunk építeni másokat, ha akadályok vagy kötelezettségek helyett lehetőségeknek tekintjük őket.

Egy vezetési szakértő ezt írta: „Az egyik legjobb dolog, amit az emberekért tehetünk – ami ráadásul vonzza is őket felénk –, ha a legjobbra számítunk tőlük. Mintha mindenkinek már előre 10 pontot adnék. Ez segíti őket abban, hogy jobb legyen az önértékelésük, ugyanakkor számomra is hasznos.” Felmérést végeztek multimilliomossá lett vállalkozók között, és csupán egyetlen közös nevezőt találtak: ezek a rendkívül sikeres férfiak és nők mind a legjobbat keresték az emberekben.

Benjamin Disraeli, az Egyesült Királyság egyik legnagyobb formátumú miniszterelnöke ezt így fogalmazta meg: „A legnagyobb jó, amit egy másik emberrel tehetünk nem csupán annyi, hogy megosztjuk vele gazdagságunkat, hanem az, hogy rámutatunk a benne rejlő gazdagságra.” Ezt úgy érhetjük el, ha értékeljük, bátorítjuk a másik embert, és segítünk neki, hogy kihozza magából a legjobbat. Napóleon szerint a vezetők „a remény ügynökei”. Felismerte, hogy a remény az egyik legnagyszerűbb minden tulajdonunk közül. Ha te lehetsz az a személy, aki ezt ajándékozza másoknak, akkor nemcsak vonzódni fognak hozzád, hanem örökké hálásak is lesznek érte.

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2022. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.