Kapcsolatok (3)
január 24. kedd

„Ne vegyetek tehát részt ezekben!” (Efezus 5:7)

Egy személy elengedése nem jelenti azt, hogy már nem szereted őt; csak azt jelenti, hogy ez a kapcsolat nem megfelelő számodra. Hogyan kezeld az ilyen helyzetet?

1) Néha a legjobb megoldás a fokozatos leválás. Vannak kapcsolatok, amelyekből a saját érdekedben ki kell lépned; viszont az, hogy egy kötelet el kell vágni, nem jelenti azt, hogy úgy kell elszakítani. Egy kapcsolat megszüntetése feszültségekkel jár, ezért próbálj nagylelkű lenni! Ha gyakori telefonhívások, e-mailek és látogatások kötnek össze titeket, akkor érdemes lenne itt kezdeni.

2) Ne járj vissza! Vannak, akik egyszerűen annyira „kedvesek”, hogy nem tudunk véget vetni a velük való kapcsolatnak, így nem tudunk továbblépni sem. Újra meg újra visszafordulunk, megkérdőjelezzük és újraértékeljük a döntésünket. Döntsd el egyszer, dönts jól, és ragaszkodj a döntésedhez! Vannak emberek, akik megpróbálnak újra magukhoz csábítani azt sugallva, hogy tévedtél. Ezért kell megszüntetned minden kétséget, mielőtt döntést hoznál. Ha azon kapod magad, hogy visszatérsz a régi, egészségtelen kapcsolatokhoz, akkor lehet, hogy rossz forrásból merítesz. Talán ezzel próbálod betölteni a szívedben lévő űrt, amelyet csak Isten tölthet be. Jézus találkozott egy kútnál egy asszonnyal, aki már öt sikertelen házasságon volt túl, és a hatodik férfival élt együtt. Azt mondta neki: „Aki ebből a vízből iszik, ismét megszomjazik, de aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne” (János 4:13–14).

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2023. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.

A szentírási idézeteket a revideált új fordításból (Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 2014.) közöltük. Az ettől eltérő magyar fordítások jelölése: Károli (1908-ban revideált Károli-fordítás – Kálvin Kiadó); ÚF (új fordítású Biblia, Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 1990.); katolikus (Szent István Társulat, 1973.); EFO (Egyszerű Fordítású Biblia – Bible League International, 2012.). Ha a magyar fordítás szóhasználata nagyban eltér a szerző által választottól, akkor az adott angol bibliafordítás szó szerinti magyar fordítását adjuk, az angol fordítás rövidítését zárójelben közölve.

Az angol bibliafordítások rövidítései: AMP – Amplified Bible; CEV – Contemporary English Version; GWT – God’s Word Translation; KJV – King James Version; NAS – New American Standard; NCV – New Century Version; NEB – New English Bible; NIV – New International Version; NKJV – New King James Version; NLT – New Living Translation; NRS – New Revised Standard Version; PHPS – Phillips New Testament in Modern English; TEV – Today’s English Version; TLB – The Living Bible; TM – The Message.