Győzelem a munkában és munkanélküliségben sorozat 2. nap

Fogj hozzá!

„…igyekszem, hogy meg is ragadjam, mert engem is megragadott Krisztus Jézus.” (Filippi 3:12)

Ha az a célod, hogy mindazzá válj, aminek Isten akar látni, akkor nem a fogadkozás a megoldás. Saját tapasztalataid alapján tudhatod, hogy ezek körülbelül mennyi ideig tartanak. De ne hagyd, hogy múltbeli teljesítményed a jövőd útjába álljon!

Íme egy kulcsfontosságú dolog: ha csakis a végeredményre koncentrálsz, akkor teljesen el fog árasztani. Egyszerre csak egy dolgot célozz meg! Kezdj egy speciális területtel, akár egy nehézzel is! Arnold Palmer golfjátékos azt mondta: „Az életben a legkifizetődőbb dolgok gyakran azok, amelyek megoldhatatlannak tűnnek.”

Íme egy négypontos terv, hogy belevághass:

  1. Nincs több kifogás. Azzal, hogy azt mondod: „Én már csak ilyen vagyok!”, vagy „Mindenki ezt csinálja!”, akkor kimagyarázod az engedetlenséget és lekicsinyled a megítéltetést. Ne beszélj így többé!

  2. Tűzz ki elérhető célokat! A célodra vadászpuskát fogj, ne csak pisztolyt! Ahelyett, hogy mindent el akarnál érni, csak azokat a dolgokat ragadd meg, amelyek fontosak a személyes fejlődésedhez, mondjuk idén.
  3. Légy észszerű! 21 nap kell ahhoz, hogy egy szokás gyökeret verjen. Az akadályok részei a folyamatnak. Ha lekerülsz a nyomvonalról, csak térj vissza! A titok: a kitartás.

  4. Légy optimista! Pál azt mondja: „Mert üdvösségünk reménységre szól” (Róma 8:24). Folyamatosan emlékeztesd magad arra, hogy: „Isten segítségével képes vagyok rá!”, s rájössz, hogy tényleg így van!

A változás fájdalmas, de annak hiánya még fájdalmasabb. Emlékezz, Pál nem azt mondta, hogy már célba ért, hanem azt: „igyekszem, hogy meg is ragadjam” (Filippi 3:12). Mire vársz hát? Fogj hozzá!